right down the line (Gerry Rafferty)

Echte liefde is één ziel die twee lichamen bewoont.

Mooier dan Aristoteles kunnen we het niet zeggen:
"Echte liefde is één ziel die twee lichamen bewoont."

 

Vriendschap tussen twee zielen verloopt in een klare lijn. Gesproken én onuitgesproken. Zielsverwanten herkennen we daarom meteen.

Hoewel een overlijden - als ultiem overgangsritueel - radicaal ingrijpt in de fysieke relatie, houdt ze spiritueel evenwel niet op te bestaan.

Om nabestaanden te helpen daarmee zo goed mogelijk om te gaan en hen voor, tijdens en na het overlijden troost te bieden, ontwierp dit nieuw Belgisch atelier de illum urn die via reflectie toelaat dagelijks symbolisch contact met de ziel van de geliefde overledene te behouden. Wanneer naderhand ook de nabestaande overlijdt zal met een mooi gebaar opnieuw hun ziel in de eeuwigheid verbonden zijn. Dit vooruitzicht biedt troost in moeilijker momenten.

We geloven dat dit symbolisch gebaar op intense momenten zowel collectief als individueel, louterend én inspirerend werkt. Met een kernachtige maar serene vormtaal biedt de illum urn het groeiend aantal mensen dat voor crematie kiest, een hedendaags antwoord in een universele taal aan.

Dankzij de symbolische component biedt de illum urn een actueel alternatief voor de oude familiekelder; zeg gerust het Familiegraf 2.0

Share 

BLOG / NIEUWS

Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.
Het is een periode waarin de rouwende persoon uitgenodigd wordt om naar ‘binnen te keren‘ en zich niet te laten meesleuren door de jachtige tijdsdruk. Rouwen heeft alles met liefde te maken. Het is een periode om jezelf met ‘mildheid‘ te omringen en te laten omringen. Echt rouwen betekent langzaam terug aansluiting...