Rustplaats

Rustplaats ...

Op het gevaar af dat onderstaand artikel stemmingmakerij lijkt in het voordeel van crematie heb ik een aantal bedenkingen die absoluut in het nadeel van begraven spreken.

Enerzijds biedt de opruiming van graven waarvan de termijn niet verlengd wordt - door het gebruik van industriële machines - echt een troosteloze aanblik.
Bovendien vinden we dat de regelmatige graaf- en opgravingswerken, samen met andere onderhoudswerkzaamheden, de rust op een kerkhof te vaak verstoren. 

Anderzijds is er bijvoorbeeld de termijn van rustplaatsen die jaarlijks verstrijkt. (Voor kosteloze rustplaatsen is dat na 10 jaar, voor de betalende is dat over het algemeen na 25 jaar
Op dat moment staat u opnieuw voor keuzes of stappen die u eventueel moet ondernemen en waarop u mentaal niet echt voorbereid werd.

Bij thuisbewaring heeft u volledige vrijheid om te doen wat u wil, hoe u het wil en - misschien nog belangrijker om weten - wanneer u het wil.
De sereniteit en de vertrouwde intimiteit van de huiselijke privacy zijn van onschatbare waarde in uw verwerkingsproces.

Share 

BLOG / NIEUWS

Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.
Het is een periode waarin de rouwende persoon uitgenodigd wordt om naar ‘binnen te keren‘ en zich niet te laten meesleuren door de jachtige tijdsdruk. Rouwen heeft alles met liefde te maken. Het is een periode om jezelf met ‘mildheid‘ te omringen en te laten omringen. Echt rouwen betekent langzaam terug aansluiting...