Crematie of begraving?

Waarom crematie?

Crematie is feitelijk een zeer oude gewoonte van afscheidnemen die zowel in het Westen als in het Oosten om spirituele als om praktische redenen werd gekozen.

En hoewel op vandaag door enkelingen nog aanzien als controversieel, wordt crematie steeds meer naar waarde geschat net omdat het - naast een heel simpele - ook een zeer waardige manier van afscheid nemen is.

In tegenstelling tot begraven blijft het bijvoorbeeld altijd perfekt mogelijk om voor het stoffelijk overschot van de geliefde voor een zeer mooie, uiterst persoonlijke en betekenisvolle as-bewaring te kiezen.

Met illum urnen willen we u niet alleen helpen met uw afscheidsritueel, maar ook uw hereniging in de eeuwigheid zo waardig mogelijk laten verlopen.

 

Share 

BLOG / NIEUWS

Leonard cohen on deepening family relations
In zijn (werkelijk allerlaatste) persconferentie, ter gelegenheid van zijn album "You want it darker", zegt Leonard Cohen - heel terloops maar zéér direct - wat geluk (en dus ook ongeluk) betekent. Voor de ongeduldige lezer/surfer begint het op 1,52 ...  https://www.youtube.com/watch?v=RB47luV3M8o
Een liefde die niet opgeeft wanneer het wat tegenzit ... Er is niet veel dat nóg meer inspireert dan twee oudjes die er zijn voor elkaar en die nog steeds een lach op elkaars gezicht kunnen toveren. Van dit soort snapshots worden we bij illum warm. We wensen het iedereen dan ook van harte toe.
Het is een periode waarin de rouwende persoon uitgenodigd wordt om naar ‘binnen te keren‘ en zich niet te laten meesleuren door de jachtige tijdsdruk. Rouwen heeft alles met liefde te maken. Het is een periode om jezelf met ‘mildheid‘ te omringen en te laten omringen. Echt rouwen betekent langzaam terug aansluiting...